Ρομποτική

le-ps_children

PRE-SCHOOL ROBOTICS

Ηλικίες 3-6

Με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια Early Learning της LEGO Education, Coding Express (2-5 ετών) και STEAM Park (3-6 ετών), τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να μάθουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι.  Δηλαδή, ένα παιδί μπορεί να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά χωρίς καμία πίεση και μέσα από έναν πολύ διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, που χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό. Το εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO Education Early Learning που χρησιμοποιείται, είναι το πλέον κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών καθώς απαρτίζεται από μεγάλα κομμάτια εύκολα στον χειρισμό τους από τα μικρά χεράκια των παιδιών μας. Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα μας στηρίζονται στη φιλοσοφία της εκπαίδευσης STEM και αναπτύσσονται  γύρω από δυο πυλώνες, αυτόν της Τεχνολογίας και αυτόν του Προγραμματισμού.

WeDo_4 (1)

JUNIOR ROBOTICS

Ηλικίες 7-9

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για την εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού στους αυτοματισμούς και την εκπαιδευτική ρομποτική. Οι δραστηριότητες  που θα γίνουν θα ψυχαγωγήσουν και θα αναδείξουν δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει κάθε μαθητής για την μελλοντική του πορεία στην κοινωνία του αύριο. Οι απλές και αυτοτροφοδοτούμενες μηχανές είναι εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO με τα οποία οι μαθητές δημιουργούν κατασκευές κλιμακωτής δυσκολίας μπαίνοντας έτσι σε πιο σύνθετες έννοιες της μηχανικής, της φυσικής και της γεωμετρίας απολαμβάνοντας πολλαπλά οφέλη όπως:

 • Εξερεύνηση των απλών μηχανημάτων, των μηχανισμών και των δομών
 • Προγραμματισμός και εισαγωγή στην αλγοριθμική σκέψη
 • Κλίμακες βαθμονόμησης
 • Μετάδοση κίνησης (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες, άξονες)
 • Μέτρηση απόστασης, χρόνου, ταχύτητας, βάρους, εμβαδού & περιμέτρου

Οι μαθητές μας ολοκληρώνοντας την ύλη των παραπάνω εκπαιδευτικών πακέτων  με το  WeDo 2.0, έχουν πλέον την δυνατότητα να “ζωντανέψουν” τις κατασκευές τους δίνοντας τους διάφορες προγραμματιστικές εντολές.

LB_Vernie_product_page_banner_16_9_04

SENIOR ROBOTICS

Ηλικίες 10+

Οι μεγαλύτεροι πλέον μαθητές ασχολούνται με πιο σύνθετες κι απαιτητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας τα πακέτα EV3 και SPIKE Prime. Παράλληλα με το επίσημο λογισμικό της LEGO , οι μαθητές εξειδικεύονται στο Arduino και το Python, πάνω στα οποία εκπαιδεύονται με προγράμματα που διδάσκονται αποκλειστικά στον χώρο μας. Το Arduino είναι μια πλακέτα ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε έναν μικροελεγκτή με αναλογικές και ψηφιακές εισόδους/εξόδους και επιτρέπει σε έναν αρχάριο χρήστη να έρθει σε επαφή με τον προγραμματισμό και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Οι επεκτάσεις, οι αισθητήρες (κίνησης, χρώματος, αφής κλπ.) και τα μοτέρ που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, επιτρέπουν στον χρήστη να κατασκευάσει ό,τι επιθυμεί κάνοντας το ελκυστικό ακόμα και για έναν εξοικειωμένο με τα ηλεκτρονικά χρήστη. Στην συνέχεια oι μαθητές που έχουν ήδη εξοικειωθεί με τον εξοπλισμό του EV3, μεταβαίνουν από τον προγραμματισμό με χρήση blocks στον προγραμματισμό με χρήση μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν το ρομπότ τους με την γλώσσα python στο VisualStudioCode το οποίο αποτελεί επιλογή εκατομμύριων χρηστών και αρκετών επαγγελματιών στον χώρο του προγραμματισμού.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Λειτουργούμε σε κλειστά τμήματα ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη από τον εκπαιδευτή.

Για εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποιούμε τα Wedo 2 , Ev3, Spike και Arduino.

Χρησιμοποιείται πιστοποιημένος εξοπλισμός LEGO.

Διαθέτουμε πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι δύο βασικές περίοδοι μαθημάτων ξεκινούν Οκτώβριο και Ιανουάριο. Λειτουργούν και θερινά τμήματα.

Γιατί Ρομποτική;

Σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο που απαιτεί από την νέα γενιά συγκεκριμένα γνωστικά εφόδια και δεξιότητες τα οφέλη της ρομποτικής σε συνδυασμό με το STEM[Science, Technology, Engineering and Mathematics] είναι πολλαπλά.

 • Βιωματική μάθηση
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων
 • Εφαρμογή προϋπάρχουσας γνώσης
 • Διεύρυνση γνωστικού πεδίου
 • Εξοικείωση με την τεχνολογία
 • Σωστή διαχείριση της τεχνολογίας
 • Ανάπτυξη φαντασίας
 • Διασκέδαση

Γιατί Ρομποτική στο minDMasters;

Γιατί αρχικά αποκομίζετε όλα τα προαναφερόμενα οφέλη συνδυάζοντάς τα με μαθήματα αγγλικών! Τα μαθήματα ρομποτικής γίνονται στα αγγλικά ακόμη και στα τμήματα προσχολικής ηλικίας. Αυτό δεν πρέπει να αγχώνει εσάς ή τα παιδιά σας γιατί η επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τον προφορικό λόγο και να εμβαθύνουν στο λεξιλόγιο που αφορά συγκεκριμένους τομείς. Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά, στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με την ξένη γλώσσα με έναν πρωτότυπο και άκρως διασκεδαστικό τρόπο.

Επιπλέον στο minDMasters η ρομποτική μοιάζει με παιχνίδι αλλά δεν είναι! Αντιμετωπίζουμε το μάθημα της ρομποτικής ακριβώς όπως πρέπει, δηλαδή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς όμως να επιφορτίζουμε τα παιδιά με επιπλέον άγχος.

Τέλος σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τα συνδυαστικά πακέτα προσφορών μας που καθιστούν την ρομποτική πιο προσιτή από ποτέ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για την εκπαίδευση παιδιού σας!